Saturday, March 6, 2021

Безглутенова бърза баница

Това е най-стандартната бърза баница, по една щастлива случайност се получи така, че ми беше свършило нормалното брашно и го замених с нахутено... 

Продукти:
3 яйца
щипка сол
кофичка кисело мляко (500ml) 
чаена лъжичка сода 
250-300г сирене
5-6 супени лъжици олио 
1,5-2 чаени чаши брашно (в случая от нахут)
бучица масло за намазване на тавата 

Включваме фурната да загрява на 180 градуса. Яйцата се разбиват с тел, добавя се олиото и киселото мляко, шупнато със содата, разбърква се отново, добавя се натрошеното сирене и след него и брашното... Тавичката се намазва доволно с масло, излива се сместа (не е тесто, но е по-гъсто от смес за палачинки) и се пече около 25 минути 



No comments:

Post a Comment