Skip to main content

Класически чийзкейк в мини вариант

Пак моя стандартен чийзкейк,ама за първи път го правя в мини-вариант... много добре се получи... Рецептата ще взема да я напиша някъде, че да не я пиша всеки път,но тя така или иначе често търпи вариации,та този път беше: 
500г маскарпоне 
2 пълни лъжици сладкарска извара (такова имах, иначе бих сложила заквасена сметана или малко кисело мляко) 
 2 големи яйца (другия път сложи повече) 
Една чаша захар 
Ванилия 
Пакет овесени бисквити 
Една шепа орехи 
2-3 лъжици масло 

Бисквитите и орехите се смилат в блендер и се смесват с разтопеното масло,разбърква се добре (става на трохи) и се притиска с лъжичка на дъното на всяка формичка, така формичките се слагат в хладилника за 15тина минути

Маскарпонето се разбива добре със захарта и изварата, добавят се яйцата и ванилията (екстракт беше в случая,ако беше на прах щях да я сложа в захарта) едно по едно, разбива се до гладка консистенция и докато се разтопи захарта  
След това кремообразната смес се разпределя по равно във всички формички и се слагат в тава с 1 пръст вода в топла фурна, пече се на около 130-150 градуса според фурната до леко зачервяване Излязоха 24 мини кейкчета... Украсяват се със сладко по желание и сезонни плодове

Comments

Popular posts from this blog

Картофени кюфтета

Добре известен факт е, че постните манджи не са ми сила, и си има логично обяснение за това - домашните без месо не сядат... ОБАЧЕ, имам едни любими мои картофени кюфтета, които се обожават от всички и никой не помисля за никакво месо... та ей ги на...  - кило + картофи (сварени) - около 300-400 г сирене (настъргано на едрото ренде) - малка бучка (около 30-40г) студено масло (Настъргано на дребното ренде) - 2-3 яйца според размера - връзка пресен лук - малка глава лук (много ситничко нарязан) - пресен копър и подправки според предпочитанията  - около 100 г кашкавал (настърган на ситно) - този път сложих и 3 триъгълничета топено сирене Накракто - туй нещо се обърква и се прави на смели кюфтета, които се нареждат върху хартия за печене, слага се по мъничко масло върху всяко и се пече на силна фурна за 15тина минутки... после се залива с млечен сос с лимон (половин кофичка кисело мляко 1 лъжица майонеза, малко сух чесън и сока на половин или дори един лимон... тук върви много пресен копър

Трикове за лятото

  1. Как да успокоите кожата при слънчево изгаряне? Почивката на слънце радва не само тялото, но и душата, но в този случай основното е да не прекалявате. Не забравяйте за шапките и дрехите, покриващи открити участъци от тялото, тъй като слънчевото изгаряне може не само да бъде много болезнено, но и да доведе до рак на кожата. Ако все пак получите слънчево изгаряне, има естествено лекарство, което ще намали болката – черен чай! Сварете силен черен чай и го оставете да се охлади. След това навлажнете чиста кърпа с получената отвара и я нанесете върху засегнатата област. Таниновата киселина и теоброминът, съдържащи се в черния чай, ще охладят кожата, а съединенията, наречени катехини, ще помогнат за нейното възстановяване. 2. Как да успокоява кожата при ухапване от насекоми? Ухапванията от насекоми и по-специално от комарите са напълно неконтролируеми. Това е много неприятно явление, а сърбежът направо би могъл да ви подлуди. Все пак можете да го облекчите  с помощта на обикновената сода

За Свободен избор относно ваксините

Искаш ли да имаш свободен избор? Ваксините - 5 факта, които лекаря няма да ви каже! Източници