Модифицирана рецепта
3 яйца (белтъци и жълтъци отделно
1 и половина чаши брашно
1 лъжица царевично нишесте
3-4 лъжици смлени овесени ядки
2 чаши прясно мляко
2-3 лъжици кисело мляко
125г краве масло
1 лъжичка бакпулвер
2-3 супени лъжици захар
1/2 чаена сол
ванилия
Белтъците се разбиват на сняг със захарта и няколко зрънца лимонтозу
Жълтъците в отделна купа се разбъркват с млякото, разтопеното масло и се смесват със сухите съставки, оставя се да поседи, за да набъбнат овесените ядки. Когато белтъците са вече на твърд сняг двете смеси се смесват внимателно.
Слага се по малко в уреда и не се затваря веднага, защото се разтича (противно на указанията в повечето рецепти).
Гарнирани са с крема сирене /Филаделфия/, Нутела, и плодове по избор, в случая - банан, киви и ябълка...
ПП - Тази рецепта търпи и допълнителни модификации, следващия път ще сложа натрошено сирене, мога да пробвам и безглутенова версия с кокосово и овесено брашно...
Comments
Post a Comment